Fasciatherapie

Wat is Fascia-therapie?

Fasciatherapie is er op gericht de verstoringen in het systeem op te sporen en dat met gerichte manuele en instrumentele technieken te herstellen.

Wat zijn fascia?
Fascia is de officiële benaming voor het bindweefsel dat alle spieren, gewrichten, botten en organen omgeven. Fascia kent geen begin en geen einde, het loopt van top tot teen, van de huid tot in het bot. Het vormt een heel netwerk in het lichaam, denk aan een structuur van een dik spinnenweb dat al deze onderdelen van het lichaam omvat. Het zorgt op deze manier ervoor dat al deze onderdelen van het lichaam met elkaar verbonden zijn, ze geven je lichaam steun en zorgen ervoor dat spieren en zenuwen binnen je lichaam soepel, zonder wrijving langs elkaar heen kunnen glijden en bewegen. 

Wanneer klachten
Door bijvoorbeeld een blessure, overbelasting, een operatie, stress (psychische gesteldheid) of een bestraling, kan dit netwerk verstoord raken Triggerpoints, bindweefselverhardingen en -verklevingen kunnen dan het gevolg zijn. Fascia bevatten veel zenuwuiteinden en als deze in slechte conditie zijn, kan dit leiden tot (chronische) pijn, bewegingsbeperkingen, minder efficiënt bewegen en een afname van de algehele fitheid. 

Terug naar Fysiotherapie

Maak direct een afspraak