Medical Taping

Wat is Medical Taping?

Bij een letsel reageert het weefsel met een ontstekingsreactie. Er komt een zwelling waardoor de bloedcirculatie verstoord wordt en de lymfeafvoer wordt belemmerd. Daardoor neemt de pijn toe. Middels het plaatsen van elastische tape is het mogelijk om deze gevolgen positief te beïnvloeden. 

Hoe werkt het?
De tape tilt de bovenste huid op waardoor er een acute drukvermindering optreedt. De pijn neemt daardoor af en er komt een betere doorstroming onder de huid. Dit zorgt ervoor dat zwellingen en bloeduitstortingen minder worden of verdwijnen. Bij letsel rondom de gewrichten is bewegen vaak pijnlijk. Door de tape kunnen we pezen en banden ondersteunen (fixeren) waardoor verdere overbelasting of irritatie wordt voorkomen. Bij spierklachten kunnen we de hoeveelheid spanning verhogen of verlagen waardoor overbelasting wordt verminderd. 

Wanneer tapen?
Medical Taping kan gebruikt worden bij blessures, vocht- en bloedophopingen en behandeling van overbelasting klachten, maar ook bij littekenweefsel of verklevingen.
Als u last hebt van hooikoorts kunnen we deze met een eenvoudig aan te leggen tape aanzienlijk verminderen. Medical Taping onderdrukt de symptomen. Informeer bij ons voor de mogelijkheden 

Terug naar Fysiotherapie

Maak direct een afspraak