Oefentherapie / Mensendieck

Wat is Oefentherapie / Mensendieck?

Bij de oefentherapeut wordt vooral gekeken naar gezond beweeggedrag.
We bewegen heel de dag en iedereen heeft zijn eigen manier van bukken, tillen, staan, zitten; we noemen dit het bewegingspatroon. Wanneer men deze bewegingen of houding verkeerd heeft aangeleerd, kan dat resulteren in terugkerende of aanhoudende klachten.

Deze klachten kunnen ontstaan op het werk door een belastende houding. Denk hierbij aan herhalende bukkende of tillende beweging of zitten achter het bureau.
Naast houding en beweegklachten kan de oefentherapeut ook hulp bieden bij chronische aandoeningen aan het bewegingsapparaat, spanningsklachten en slaapproblematiek .

Behandeling
De oefentherapeut gaat samen met u aan de slag om deze bewegingen te verbeteren en klachten te verhelpen en/of te voorkomen. In de behandeling gaat u leren bewust te worden van uw eigen lichaam en bewegen. Er zal niet alleen naar de klacht gekeken worden maar naar het hele lichaam om de oorzaak van de klacht te kunnen achterhalen. Door middel van geautomatiseerd oefenen en met adviezen zal het nieuwe beweegpatroon worden aangeleerd.

Tim Koolen

Oefentherapeut Mensendieck

Maak een afspraak

Maak direct een afspraak