Manuele therapie

Wat is Manuele therapie?

Heeft u klachten aan uw rug of heeft u moeite met het bewegen van uw armen en benen? Dan bent u bij de manueel therapeut aan het juiste adres.

Het doel van de therapie is zowel het herstellen of verminderen van de functiestoornissen en de pijn, als het verbeteren van vaardigheden in ADL, werk en sport. Tijdens een behandeling worden er specifiek mobiliserende technieken toegepast, eventueel aangevuld met gedoseerde impulstechnieken oftewel manipulaties. Een mobilisatie is een repeterend toegepaste techniek, meestal in de beperkte bewegingsrichting. Een manipulatie is een mobilisatie in een eindstand, uitgevoerd met gedoseerde snelheid in een korte impuls. Het is een zuiver passieve, voor de patiënt niet-controleerbare beweging waarbij een knappend geluid kan optreden.

De meeste mensen ervaren dit als een kortstondig, vreemd, maar niet pijnlijk gevoel. De effecten zijn vaak meteen merkbaar: duidelijke verbetering van de mobiliteit en afname van de pijn, waarmee voorwaarden geschapen worden voor verder herstel.

Wanneer manuele therapie?
Wanneer een gewricht slecht kan bewegen, of als dit pijnlijk is, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar. Gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen zijn o.a.:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
  • lage rugklachten, evt. met uitstraling naar de benen
  • hoge rugklachten, evt. met rib- en borstpijn;
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • kaakklachten, evt. met nekklachten;
  • heupklachten
  • Pijn bij zitten

Bij behandeling wordt gekeken naar;
De diagnostiek en behandeling van functiestoornissen van het bewegingsapparaat in het algemeen en van de wervelkolom in het bijzonder.

Onze therapeut biedt u uitstekende zorg met persoonlijke aandacht. We houden hierbij zo veel mogelijk rekening met alles wat er in uw omgeving van belang is. We gaan bij behandeling voor blijvend resultaat, ook na uw behandeling.

Voor het maken van een afspraak manuele therapie is ook geen verwijzing nodig. Voor Manuele therapie werken wij samen met Roel Hazelzet.

Roel Hazelzet

Fysio- en manueel therapeut 'By Roel'

Maak een afspraak

Maak direct een afspraak