Massage

Massage

Massage is al een eeuwenoud begrip en iedereen weet wat er mee wordt bedoeld. Het geeft een ontspannen gevoel, afname van stresshormoon en verbetering van de weerstand.

De massage kan op allerlei manieren worden uitgevoerd. We richtten ons vooral op de massages die een verbetering van de doorbloeding geven in een aangedaan gebied. De masseur heeft nauw contact met de fysiotherapeuten.

Waarom massage
Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd, dit is in de spieren erg belangrijk. Een spier maakt bij het bewegen de afvalstof melkzuur aan. Normaal wordt dit melkzuur goed afgevoerd door de bloedvaten in de spier, maar soms kunnen er zogenaamde ‘knopen’ ontstaan. Een knoop, ook wel triggerpoint genoemd, is een bundeltje spiervezels wat als het ware aan elkaar blijft plakken en niet meer soepel in en uit elkaar beweegt. In zo’n knoop hoopt melkzuur zich op, wat een dof zwaar en moe gevoel in de spier geeft. Die knopen zorgen ook dat de spier op sommige plekken wat korter is en daardoor kan trekken aan het uiteinde ervan. Door middel van massage worden deze knopen uit de spieren gehaald, waardoor het melkzuur goed weg kan.

In de fysiotherapie ligt het accent op de oefentherapie: het vergroten van de kracht en belastbaarheid. Vaak merken  dat patiënten graag ook gemasseerd willen worden. Via de masseur kunnen we dit in overleg met de fysiotherapeut realiseren. U kunt natuurlijk ook zonder onderliggende klachten alleen voor massage bij ons terecht.

Voor de prijzen van de massage kaarten zie onze tarieven.

Wij vinden laagdrempelige zorg en persoonlijke aandacht erg belangrijk. We voelen ons betrokken bij ieder persoon. Onze fysiotherapeuten maken samen met u een persoonlijk behandelplan en begeleiden u tot het doel is bereikt. De behandeling wordt niet alleen fysiek toegepast, u kunt ook gebruik maken van ons online persoonlijk oefenprogramma waardoor we u ook verder op afstand kunnen begeleiden. Dit doen wij middels MijnZorgApp. Hierin worden instructievideo’s en oefeningen online met u gedeeld.

Nancy Cuppen

Sportbegeleiding

Maak een afspraak

Maak direct een afspraak